Aquajogging.dk | gravide
328
page-template-default,page,page-id-328,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Svømning er den bedste gravid-motion

For de gravide er aquajogging – vandgymnastik – vandaerobic en ideel måde at dyrke motion på, da maven hen ad vejen bliver meget tung at bære. Vandet overtager nemlig en stor del af vægten, så kroppen kan bevæge sig meget friere end på landjorden.

gravidpiger[1]

Kvinder i dag er alle godt klar over, at ammestuehistorier om, at det som gravid er bedst at lægge sig på sofaen og slappe af, for længst er afvist af sundhedssektoren. Forskning viser også, at gravide, der er i god fysisk form, kommer nemmere igennem fødslen.

Der oprettes et specielt hold udelukkende for gravide.

Citat af Pia Hove fra 3. okt. 2010:
Jordemoder på Hillerød Sygehus med konsultation på Hørsholm Sygehus, hvor Pia Hove var med i projekt “Kendt jordemoder”:
“Hej Helen!
Dejligt at kunne sende pigerne til god motion, som de alle er meget glade for.
Det er bare så vigtigt, at de kommer i form – dels får de en bedre graviditet, men også en bedre fødsel, når deres muskler er veltrænede til det store arbejde, de skal præstere under fødslen, og dels rykker det deres grænser for, hvad kroppen kan præstere, når de er vant til at træne.
Du står virkelig for et vigtigt stykke arbejde her – tak for det.”

DR Sundhed anbefaler vandgymnastik for gravide:

dr_aqua[1]